Dankzij de vele inspanning binnen de politiezone zien we een daling van het aantal inbraken in de grensstreek. Lees meer
Twee jaar geleden liet minister Weyts weten dat de ontdubbeling van de N58 in 2018 zou gerealiseerd worden, maar ondertussen heeft hij het nodige budget geschrapt. Lees meer
IDR-routes kennen geen uitbreiding Lees meer
 
Weyts schuift ontdubbeling N58 op de lange baan…

Weyts schuift ontdubbeling N58 op de lange baan… 28 juni 2017

Twee jaar geleden liet minister Weyts weten dat de ontdubbeling van de N58 in 2018 zou gerealiseerd worden, maar ondertussen heeft hij het nodige budget geschrapt. Op vandaag is er nog geen zicht op een nieuwe timing en daarom vraagt burgemeester van Menen en Vlaams Volksvertegenwoordiger Martine Fournier om dit dossier terug op de planning te zetten.

Lees meer
 
 

Fietsinvesteringsplan: nog veel werk aan de winkel voor Weyts 12 mei 2017

Enkele weken geleden stelde minister Weyts zijn fietsinvesteringsplan voor. Vanaf nu zou er jaarlijks 100 miljoen euro geïnvesteerd worden in nieuwe Vlaamse fietspaden. Martine Fournier ziet weinig redenen om te juichen, want die 100 miljoen wordt slechts eenmaal bereikt in plaats van driemaal. Daarbovenop is er in de lijst sterk geknipt en geplakt om aan de nodige cijfers te komen.

Lees meer
 
 
Provincies mogen regels fietsvademecum soepeler interpreteren voor Fietsfonds

Provincies mogen regels fietsvademecum soepeler interpreteren voor Fietsfonds 26 maart 2017

Fietsfonds raakt niet op door strenge toepassing van de regels

Lees meer
 
 
Vrachtroutenetwerk sterft stille dood

Vrachtroutenetwerk sterft stille dood 4 maart 2017

Bij de start van de regering had minister Weyts de intentie om een vrachtroutenetwerk voor gans Vlaanderen uit te rollen, gebaseerd op het IDR-routenetwerk (Ieper-Diksmuide-Roeselare). Op een parlementair vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Martine Fournier liet de minister weten dat hij afziet van zijn plannen. Fournier betreurt de beslissing.

Lees meer
 
 
66 miljoen minder inkomsten kilometerheffing bewijst toename sluipverkeer

66 miljoen minder inkomsten kilometerheffing bewijst toename sluipverkeer 23 februari 2017

De kilometerheffing voor vrachtwagens moet versneld worden geëvalueerd. Steeds meer zien we dat vrachtwagens tolwegen inruilen voor tolvrije gewestwegen, waardoor er meer sluipverkeer en onveiligheid ontstaat in lokale buurten. Vorige week donderdag werd minister Weyts door CD&V, Open VLD en sp.a in de commissie Mobiliteit aangemaand om versneld werk te maken van de evaluatie van de kilometerheffing. De verschillende fracties roepen de minister op om het traject bij te sturen waar nodig en zo het sluipverkeer te verminderen.

Lees meer
 
 

Pagina's

Laatste foto's