LAR-Zuid komt er toch!

24 juni 2014
 

In 2007 werd een stevige horde genomen toen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) definitief de 17 hectare inkleurde als bedrijventerrein. Enige voorwaarde was dat het terrein bestemd wordt als transportcentrum, aansluitend op de huidige activiteiten van de LAR. Toch kwam er kort na de verkiezingen van 2012 een stevige kink in de kabel, toen de nieuwe Kortrijkse stadscoalitie de stekker uit het project LAR-Zuid trok. Intercommunale Leiedal volgde Kortrijk, tot ongenoegen van de werkgeversorganisaties Voka en Unizo.

Maar Martine vond met Global Estate Group een private partner die achter het project stond. De groep zal de 17 hectare op grondgebied Menen invullen, de aansluitende 12 hectare op grondgebied Kortrijk blijven onaangeroerd. De groep bekwam deze ochtend de laatste handtekening van een twintigtal grondeigenaars op het terrein die hun gronden dus vrijwillig verkopen, en gaat nu samen met de stad Menen aan de slag voor het inrichtingsdossier.

"We willen als coalitie maximaal inzetten op de economie. Economie is tewerkstelling en dus sociale vooruitgang voor de hele stad. We zijn dan ook ontzettend tevreden, na een jarenlange procedureslag, om hier te kunnen staan", aldus Martine.

Global Estate Group investeerde 12 miljoen euro, maar is ervan overtuigd dat het terrein een succes zal worden. "We zullen hier gauw terug staan, want er is al heel wat interesse", aldus CEO Luc Beke.

Wordt in elk geval vervolgd...

 
Categorie: 

Laatste foto's