Martine in de bres voor buslijn 84

28 september 2012
 

OKRA Rekkem startte een petitie uit onvrede over de verminderde dienstverlening op de busverbinding Lijn 84 Moeskroen-Ieper. Meer dan 200 mensen ondertekenden de oproep om de oude regeling van één verbinding per uur te behouden.

Mevrouw Fournier kent het probleem. ‘Enige tijd geleden al interpelleerde ik op vraag van enkele bezorgde Rekkemnaars De Lijn West-Vlaanderen. Men bevestigde mij toen het voornemen om de verminderde dienstverlening die tijdens de vakantie gold, ook aan te houden in het najaar. Op basis van reacties van personeel en klanten van de Lijn zou men na Nieuwjaar de situatie evalueren’, weet Martine.

‘Basismobiliteit is uitermate belangrijk,’ vindt ze. ‘Vele mensen, senioren maar zeker ook jongeren, die minder mobiel zijn, rekenen op het openbaar vervoer voor hun dagelijkse verplaatsingen. Daarom blijf ik hameren op een performante dienstverlening. In het voorjaar nog slaagden we er in om het busaanbod via Lijn 40 te vrijwaren.’  

Minister Crevits

‘Ik deel de zorgen van OKRA Rekkem’, zo gaat Martine verder. ‘Voornamelijk een vlotte en frequente verbinding tussen het Paradijs en Rekkem-Centrum is voor hen heel belangrijk. Daarom overhandigde ik gisteren in het Vlaams Parlement hun petitie aan Minister van Mobiliteit Crevits.  De Minister had oor voor de grieven van de ondertekenaars en beloofde persoonlijk de zaak op te volgen.
Ikzelf neem het dossier ook verder ter harte en zal de problematiek aankaarten bij de directeur van De Lijn West-Vlaanderen de heer Luc De Man,’ zo besluit Martine.

Categorie: 

Laatste foto's