Van Marcke op LAR-Zuid

24 oktober 2014
 

Het distributiecentrum van Van Marcke zal zo'n tien voetbalvelden groot zijn en komt tussen de E17, de spoorweg Moeskroen-Kortrijk en de grens met Menen. Aan de kant van Potijzer in Aalbeke is een groenbuffer van 30 meter breed gepland.

 

"Er was een principieel akkoord met Menen, maar we zijn tevreden dat we alsnog in Kortrijk bouwen", zegt secretaris-generaal van Van Marcke, Vincent Vercauteren. "Het is de grootste investering sinds de stichting van het bedrijf in 1929. De werken starten in 2016 en zijn in 2017 af. Er gaan 300 werknemers aan de slag. Onteigeningen zijn niet nodig. De ontsluiting gebeurt via de Triloystraat in Rekkem", aldus Vercauteren.

 

Het actiecomité LAR-zuid heeft aangekondigd om alle mogelijke vergunningsaanvragen evenwel aanvechten omdat men hinder vreest.

 

Van Marcke stoot de distributie in de Weggevoerdenlaan in Kortrijk af. De administratie in de befaamde toren en showroom blijven er wel. Ook de Mewaf-site in de Iepersestraat in Heule, waar Van Marcke met logistiek en opslag bezig is, wordt verlaten.

 

De LAR-uitbreiding door Global Estate Group komt er niet zomaar. Als tegenprestatie betaalt de projectontwikkelaar 700.000 euro aan stad Menen én evenveel aan de stad Kortrijk. 

 

Martine is uiteindelijk erg tevreden met het dossier: "Het had nog mooier geweest mocht Van Marcke zich op Meens grondgebied hebben gevestigd," zo stelt ze, "maar over de concrete ontwikkeling van de gronden in Rekkem hoor ik al positieve signalen van de heer Beke van Global Estate. Er zouden al concrete aanvragen van bedrijven binnengelopen zijn. Uiteindelijk is dat de bedoeling: bedrijvigheid meer kansen geven om de Menenaars werk te verzekeren in eigen streek," besluit Martine.

Categorie: 

Laatste foto's