Vlaamse leeuwen van de lokale middenstand ook goed

27 mei 2015
 

Al vele jaren vragen verenigingen of groepen in het kader van Vlaanderen Feest een cheque aan om een feest te organiseren in de week van 11 juli. De cheque is 170 euro waard en moet ervoor zorgen dat je mensen samenbrengt. De enige voorwaarde om de cheque te krijgen is dat je een Vlaamse leeuwenvlag en het logo van Vlaanderen Feest uithangt.

Bij je aanvraag krijg je een leeuwenvlag toegestuurd, maar voor meer vlaggen en ander materiaal verwees de website van Vlaanderen feest door naar de Vlaamse Volksbeweging met volgende tekst: “Vlaamse leeuwenvlaggen in diverse vormen en formaten kunnen desgewenst ook (bij)besteld worden via een volgende webstek:” en dan volgt een link naar de webshop van de Vlaamse Volksbeweging.

Vlaams Volksvertegenwoordiger Martine Fournier vond het vreemd dat de Vlaamse Volksbeweging zo duidelijk gepromoot wordt. In Vlaanderen en Brussel zijn nochtans heel wat verkopers van vlaggen te vinden. Daarom heeft ze een vraag gesteld aan minister-president Geert Bourgeois.

De minister-president ging akkoord met haar bekommernis en vroeg de vzw Vlaanderen-Europa om de tekst aan te passen naar: “Vlaggen van de Vlaamse Gemeenschap kunnen indien gewenst ook aangekocht worden bij een leverancier van uw keuze (mogelijke leveranciers in uw omgeving vindt u in de Gouden Gids onder 'vlaggen en wimpels'). Ook de Vlaamse Volksbeweging, een door de Vlaamse overheid erkende sociaal-culturele vereniging, biedt via haar webwinkel leeuwenvlaggen aan.

Kortom er wordt benadrukt dat het gaat over vlaggen van de Vlaamse Gemeenschap en dat je ook bij je lokale handelaar terecht kan. Martine Fournier is tevreden dat er verwezen wordt naar de lokale verkopers, maar vindt dat zoiets eigenlijk een normale reflex zou moeten zijn. Verenigingen die op één of andere manier middelen krijgen van Vlaanderen, mogen geen voorkeurpartners hebben en moeten alle ondernemers kansen geven.

Categorie: 

Laatste foto's